Birk

pbPatrik ”Birk” Birkedahl som ibland kallar sig själv för ”Pappa Pelé”, detta av någon anledning vi andra i teamet aldrig förstått. Det kan inte vara för hans fotbollssinne, för det har hans söner fått.

Uppvuxen i Majorna nära två av teamets andra medlemmar. Bor nu i Masthugget med sin fru och sina två söner.

Det var även i Majorna han så smått började sin fiskekarriär tillsammans med Thomas. De två ungtupparna gjorde då många nya intryck på Göteborgs lokalbefolkning. Snöbelagda isborr där smältvattnet rann över bussgolvet och keepnet:s indränkta med vallgravsvatten, vilka spred en härlig doft över spårvagnen är några av hans eskapader.

Han och Thomas började i Majornas sportfiskeklubb som hade focus på flugfiske, men detta är något han nog helst vill glömma. Till hans försvar åkte han ut med sin far på en hel del makrillfiske. Efter några år tröttnade han på Majornas sportfiskeklubb och gick över till SFK Aktiv. Här utvecklades han till en fullfjädrad fiskare och hade en hel del framgångar på tävlingssidan. Men även här tröttnade Birk och han blev drivkraften till att skapa föregångaren till teamet som hette ”Sällskapet för inbördes beundran”. Grundidén var ett gäng fiskare utan krav på medlemsavgifter, möten, klubblokal utan lite mer frihet. Vi andra nappade på denna idé och sällskapet var fött.

Vem är då denna Birk? Han har en otroligt bred kunskap om fiske och anpassar sig efter olika situationer. T.ex. vid bra fiske dricker han öl och vid dåligt fiske dricker han öl. Birks stora styrka att han aldrig fiskar dåligt han får alltid fisk.

Alla i teamet har en roll. Patriks är att ta hand om fisken. Det var han som införde ”tyskemetoden”. Fisken styckas och fileas med stor noggrannhet och packas i små fina paket. Psykologer har säker en bra diagnos på detta beteende men vi andra vill nog helst inte veta.

Slutligen missar Birk aldrig något fiske, alltså en man att lita på. Att åka på en Norgeresa utan Birk vore helt meningslöst, som att gå tillbaka till Majornas sportfiskeklubb och åter igen binda nymfer på 18 krok. Ni fattar kopplingen!