Formkurva Birk

Birk är mannen som har ansvar för hemsidan och därmed även är den som betygsätter medlemmarnas årliga bravader i formbarometern. Detta i sin tur innebär med automatik att han ofta har en tendens att höja sina egna betyg jämfört med sina teamkompisar. Han är ju tävlingsmänniska och vill vara bäst!  -även om detta sällan är fallet. När ni läser nedanstående måste ni därför ha detta med i er tanke och ta det hela med en nypa salt.

stacked line | amCharts

2014
Återigen Romsdalsfjorden. Lyckades inte riktigt med att nå upp till förra årets succé, men ändå med en fullt godkänd leverans. Vann artligan under veckan och fångade bl.a. några fina plattfiskar med glasvaren på 1.5 kg och rödspättan på 2.5 kg som fina troféer. Utfallet blir en femma i barometern.  

2013
Ny inriktning med en veckas artfiske i Romsdalsfjorden. Något som borde passa Birk. Och passade gjorde det! En kanonvecka med mängder av olika arter, många gånger i fina storlekar. När veckan summerades kunde Birk räkna in 6 nya pb:n samt fyra nya teamrekord, bl.a. en Glasvar på nästan 1.6 kg. Veckans fångst blev dock Rödspättan på hela 2.94 kg. En stark 9:a på gränsen till en fullpoängare. 

2012
Så kom den då äntligen, storflundran! Eller nja, i sammanhanget en ganska liten flundra men för Birk ett berg som äntligen blivit bestiget. 16.3 kg vägde ”besten” och euforin hos Birk gick inte att ta miste på. Övrigt då? Katastrof är ordet! Knappt en firre att komma ihåg. De tidigare årens stortorskform var som bortblåst och Birk fick istället agera statist när hans arbetskamrat, som för första gången fiskade i Norge bände upp en flundra på 40 kg. Pluspoäng för assistans vid gaffningar, var här 100 procentig. Totalbetyg en femma.

2011
Stortorsk igen. Endast 2 hg från förra årets pb och vägandes 26.5 kg. Även ett antal hälleflundror i vikter på upp till 8kg. Egentligen ett riktigt bra år men fortfarande så har vi ju det här med storflundran. Om och när kommer den? Återigen en sjua.

2010
Ingen storflundra detta år heller. Knappt någon flundra alls faktiskt. Av totalt 40 fångade flundror vid söröyaresan stod Birk för två, med en topp på 3 kg. På gränsen till ett riktigt bottenbetyg om det inte vore för torskfisket, där han för en gång skull kunde titulera sig ”resans torskkung”. Efter ett antal fina +10 torskar kom nappet med stort N, och ett nytt prydligt PB kunde skrivas in på meritlistan. Torsken vägde 26,7 kg och renderar Birk en sjua i barometern.

2009
Med viss tvekan godkänd. Visserligen ett riktigt skitväder vid årets söröyavecka, men man förväntade sig ändå en bättre leverans. Visst, ett antal torskar mellan 12-17 kg och flera fina rödspättor i vikter upp mot närmare 2 kg är inte illa. Men när kommer STORFLUNDRAN? En femma.

2008
Kan det vara ett trendbrott på gång? Birk fångar den enda flundran vid teamets resa till Söröya. Ingen jätte men ändå en flundra och dessutom den enda! Utöver detta Torsk på 18 kg, Lubb på 11 kg, och Kungsfisk på dryga 5 kg. Imponerande, stabilt och respektingivande. En åtta.

2007
Återigen två resor detta år, båda till Söröya. Två torskar över 20-kilosgränsen ger Birk en viss revanch från fjolårets debackel men flundror av respektabel storlek saknas fortfarande i Cv:t. Har precis som Thomas beslutat sig att skylla på utrustningen och investera sig ur krisen med japansk toppkvalité. Något som ger effekt under 2008? Med de fina torskarna i beaktande belönas Birk ändå med en sexa i barometern.

2006
Två fiskeresor detta år. En sommarvecka på Fröya och en septembervecka på Söröya. Klart godkänd vid Fröyafisket där artfiske dominerade.På Söröya nåddes dock en ny bottennivå. Ute på Storskalltaren fick ordet utklassning en ny innebörd. Under en halvtimmas fiske lyckades nämligen Målarn kroka och landa tre fina flundror med en största fisk på 42 kg. Birk som står någon meter bredvid har inte ens ett napp. Aj, aj, en riktig uppsnäppning krävs inför kommande fiskeäventyr.

2005
Deltog i teamresan till Söröya utan att sätta några större avtryck efter sig. Visserligen ett nytt personbästa på Torsk med en fin fisk på 19.5 kg men det är ändå för klent i dessa sammanhang. När kommer den stora flundran? Kompisarna i teamet hivar flundror i parti och minut. En femma.

2004
Efter två något tveksamma säsonger med klena resultat small det nu till ordentligt. Under en veckas fiske uppe på Offersöy kunde han räkna in storfisk i ett antal arter. Sej på 16 kg, Torsk på 18 kg och Bleka på över 7 kg. Birk is back!! En +9:a på barometern.

2003
Återigen fiske uppe på Offersöy samt några turer ut på Gule Rev. Fisk över de tio kilona i form av både Sej och Torsk men ändå utan den där riktiga fullträffen. Godkänt men inte mer.

2002
Saltströmmen med resten av teamet stod på programmet. En riktig skitvecka där hans största fisk var en Havskatt på 8,7 kg. Denna fisk var det enda som räddade honom från ett bottenbetyg i barometern.

2001
Någon tur till Gule Rev med dålig leverans men ingen norgeresa. Till viss del ursäktad av att han väntade tillökning på hemmaplan. En fyra.

2000
En verklig höjdpunkt i karriären. Vinnare av både Pater Noster Cup och Scandinavian Fishing Cup. Ett flertal storsejar från vattnen utanför Offersöy, samt både Långa och Lubb av ansenliga format vid riktade vrak och djupfisken. Blir inte så mycket bättre än detta. En tia!