Målarn

cmAtt kalla målarn för en fiskefanatiker är ett grovt understatement. Han är mycket mer än så! Ord som fiskepsykopat eller fiskeholic ligger bra mycket närmare till när man skall ge en rättvisande bild av mannen i fråga.

Att beskriva Målarn som privatperson är däremot enkelt. Snäll, omtänksam, generös. En sann vän som alltid ställer upp i både vått och torrt. Som utövande havsfiskare blir analysen en helt annan….

En psykologisk utvärdering skulle förmodligen innehålla termer eller ord som manisk, tvångssyndrom och panikångest. Snabbt sammanfattat, Målarn brinner för det här med havsfiske. Han får ångest om han inte kommer iväg och fiskar. När han väl är iväg finns inget stopp. Om dygnet hade mer än 24 timmar skulle han effektivt använda dem för att fiska STORKVEITE! Detta mantra som upprepas minut för minut, timme efter timme, är drivkraften bakom allt!

Vi andra dödliga skulle nöja oss, och kunna dö lyckliga, om vi som Målarn fångat Hälleflundra på + 50 kg, Torsk på + 30 kg och Uer på + 6 kg. Men för Målarn?, nej det är inte tillräckligt. Storkveite är inte en fisk på 50, 70 eller 90 kg, nej den skall minst väga 100 pannor. Och fan vet om han skulle vara nöjd den dagen han eventuellt skulle fånga denna drömfisk. Gränsen skulle flyttas fram och 200 kilosvallen skulle sprängas, till varje pris!. Som sagt, en ren och skär fiskepsykopat.

Målarn är förmodligen bland de svenskar som under 2000-talet både havsfiskat mest och fångat flest flest storfiskar i nordnorge. Bara under åren 2005-2012 har han tillbringat totalt mellan 30-35 fiskeveckor!!, i nordnorge på destinationer som Söröya, Havöysund och Tromsö. All denna fisketid har gett honom en imponerande meritlista. Ett hundratal landade flundror. Mängder av Torsk (+ 200) över de tio kilona. Tio av dessa torskar över 25 kg och en praktpjäs på över 30 kg i topp. Listan kan göras lång! Det är inte för inte som Jimmy på Nordic Sea Angling kallat Målarn för sin bästa & trognaste kund!

Och frågan kommer. – Han är väl singel , utan barn och med ett kommunalt arbete? Svaret på frågan…? Han har arbete (egen företagare) och han har flickvän och 3 barn! En omöjlig ekvation för de flesta, en självklarhet för Målarn.