Formkurva Målarn

Christer ”Målarn” Mårtensson, av vissa ansedd som sveriges mest hängivna, hänsyslösa, fanatiska och skickliga havsfiskare.
Med anledning av hans många norgeresor de senaste 15 åren (över 40!) så ställs per automatik också andra krav vad gäller form. Ungefär som Zlatan. Gör Zlatan 15 mål under en säsong så kommer fans och sponsorer kalla det ett fiasko. Så är det även i Team Chimaera. Har Målarn inte lyckats bända upp en 25 kilos Torsk eller en 40 kilos flundra under en norgesäsong så degraderas han genast ner på formbarometern. Stora krav på stora fiskare!

stacked line | amCharts

2014
Vad skall man säga? Endast EN fiskevecka för Målarn på hela året! Familjeliv och en återstartad pingiskarriär lär vara skälen till detta. Tur då att han fortfarande kan leverera när det gäller. Vid skreifisket på Söröya i början av april fick han inte mycket fisk men naturligtvis den största. En Torsk som fick vågen att visa hela 29.5 kg! Denna insats var det enda som räddade honom från ett riktigt bottenbetyg. En femma!

2013
2 norgeresor för Målarn. Hade det inte varit för några timmars ren briljans ute på Storskaltaren hade ett bottenbetyg legat nära till hands. Målarn fångar och återutsätter 3 flundror på 140, 145 och 160 cm inom några få fisketimmar! Ja då spelar det ju mindre roll om man fiskar skit resen av tiden. Kan inte bli annat än en tia!

2012
Få resor och dålig leverans sett med målarmått. En fyra i barometern.

2011
Endast 3 norgeveckor för Målarn detta år. Som vanligt leverans av ett antal stortorskar och hälleflundror, dock utan den där riktiga jätten. Det som istället får Målarn att slå i taket och kamma hem en fullpoängare i barometern är 3 timmars pillemete! Tillsammans med Birk och Thomas ankrade han upp båten för lite rödspättemete utanför hamnen i Söröya. Efter  3 timmar hade Birk och Thomas fått någon enstaka spätta runt kilot. Målarn däremot kunde stoltsera med 4 Rödspättor på runt 2 kg styck, en hälleflundra på 17 kg, samt sist men inte minst en Sandskädda på1.145 kg som snuddade vid det norska rekordet. Målarklass!

2010
Egentligen borde allt annat än en tia i barometern vara otänkbart efter en säsong med Torsk på över 29 kg och Hälleflundra på drygt 50 kg. Men som sagts tidigare, Målarn har en egen skala för vad som är en topprestation eller inte. Att han ännu inte fått sin drömflundra på +100 kg trots 5-6 norgeveckor gör att han även detta år får nöja sig med en nia i barometern. Dock en mycket stark sådan!

2009
Målarn är tillbaka! Totalt 6 fiskeveckor på destinationer som Söröya, Havöysund och Tromsö. Helt klart ett kanonår. Började säsongen med 3 st +25 kg torskar under skreifisket i mars. Fortsatte med mängder av Hälleflundra upp till 25 kg under sommarmånaderna och avslutade med att ta en 150 cm flundra på haspelutrustning i september. En stark nia!

2008
5 veckor på Söröya och två i Tromsö. Urusel form vid Team Chimaeras gemensamma söröyaresa i augusti. Trots ett antal 20 kilos torskar och flundror i parti och minut måste detta ses som ett misslyckat år. Betyget höjs dock något för hans Uer som vägdes till 6.65 kg vid teamets gemensamma resa. Kan bättre!

2007
Många resor och mycket fisk. Men vart tog de stora vägen? Ett PB på Rödspätta räcker inte långt. Underkänt!

2006
En viss mättnad måste ha smugit sig in under året. Efter fjolårets succésäsong väntade man sig mycket från Målarn, men leveransen var dålig. Endast en eller två torskar över de 20, på tre vår och sommarveckor vid Söröya var svagt.
Men Målarn hade mer att ge! Vid septemberresan lyckades han att på 4 nedsläpp ta 3 hälleflundror ute på Storskaltaren. Dessa fiskar vägdes till 10, 17 och 42 kg! Världsklass är ett alltför milt ord för att beskriva prestationen. Nej, vi kallar det istället för Målarklass!

2005
Kungen är död, länge leve kungen! Med sin gigantiska skreitorsk på 30.2 kg från Söröya i mars tog Målarn definitivt över kronan från den förra torskungen Berra. Till detta kan läggas ytterligare ett antal 25 kilostorskar och flundror upp till 20 kg. Allt detta med ”målarmått” mätt på endast 3 fiskeveckor tyder på klass.

2004
Målarns första, och andra söröyaresa. Skreifiskeresan i mars gav ingen +20 men vid sommarfisket visade Målarn vad som komma skulle under de närmsta åren. En Torsk på dryga 24 kg gav både Målarn och teamet ett nytt präktigt rekord. 2004 hade inte Målarn växt in i storfiskdressen än och sett till detta var prestationen mer än godkänd. En sjua!

2003
Återigen Saltströmmen. En resa man gärna talar tyst om. Tillsammans med en annan teammedlem (inga namn) lyckades han sänka en hyrbåt vid bryggan. En galen tysk campägare strödde extra salt i såren. Gjorde ändå en bra resa rent fiskemässigt. Första flundran över 10 kg och Torsk på runt 15 kg. Annars mycket sötvattensfiske. Tyvärr för Målarn så räknas inte gäddfiske i Fryken in i barometern.

2002
Saltströmmen stod på programmet igen. Förra årets form som bortblåst. Inte en firre över de tio. Det enda som räddar målarn från ett bottenbetyg i barometern är hans ovanliga fångst av en Kummel på 4.920 ute vid Gule Rev i augusti, samt havskatten på 8 kg i strömmen.

2001
Första resan till Saltströmmen. Här börjar man ana att den där Målarn har potential. Envis, ettrig och en förmåga att fånga de stora. Sej på knappa 10 kg och Torsk på 15 blev resultatet. Rising Star!?

2000
Hallå, var höll du hus? Ryktades att du var ute på Gule Rev. Hörde inte ens av dig på telefon!