Slangen

hrKriterierna för att ingå i Team Chimaera är enkla. Mycket enkla!

Man skall vara en renodlad saltvattensfantast, man skall kontinuerligt bedriva ett målinriktat norgefiske och man skall tycka om att brottas med vågor och vind.

Slangen personifierar absolut ingenting av ovanstående.!

Slangens norgeresor de senaste 15 åren kan räknas på tre av den ena handens fingrar. Och han avskyr vågor och vind. Sjösjukan brukar göra sig påmind även vid ett helt platt hav. Han är apotekets bästa kund när det gäller sjösjukedroger. Plåster, piller och tuggummin har inhandlats i en aldrig sinande ström. Men har detta hjälpt? Nä! 

Han arbetar som sötvattensbiolog på drickvattenlaboratoriet i Göteborg. Bara det faktum att han har sötvatten som sin profession borde höja ett varningens finger, men Slangen är ändå en självskriven medlem i teamet.

Alla föreningar, klubbar, sällskap och i detta fallet team behöver en ”vattenbärare”. I Team Chimaeras fall så är det Slangen. Han gnäller aldrig när vi har våra regelbundna ölkvällar. Vi andra pratar om våra senaste äventyr, våra gigantiska torskar och våra tappade jätteflundror. Slangen nickar instämmande, tar sig en klunk öl och säger. – Vad roligt för er killar! När vi andra senare börjar att planera inför kommande fiskeresor, stirrar Slangen stint och säger, – Vad roooligt för er killar!!! Slutligen när vi avrundar kvällen efter några timmars inbördes fiskeskryt och skall säga hej då utbrister Slangen – FAN I HELVETE VA KUL FÖR ER KILLAR!! Som ni förstår, inte ett uns av bitterhet i röst och gester, en sann vän!

Annars så är Slangen känd för något helt annat än sin sjukliga sjösjuka och sitt glada pilsnerhumör. Sitt smeknamn! Egentligen heter ju mannen i fråga Henrik Rydberg, men efter att ha tagit en gemensam dusch med några av teamets medlemmar i början av 90-talet avslöjades sanningen och namnet Slangen blev en självklarhet. Uttryck som: – Han kommer inte från denna planet!, – Vem fan e John Holmes!, och – German Bratwurst ekade i duschrummet. Efter detta tyr sig namnet Slangen som en självklarhet. En förebild för oss andra i teamet helt enkelt. The bigger the better!?