Formkurva Slangen

Henrik ”Slangen” Rydberg, grabben som älskar havsfiske men sällan förmår att utöva det.
Slangen blir sjösjuk, sjukt sjösjuk! Att göra en formbarometer över slangens eskapader är egentligen ganska lätt.
Prestationen ligger inte i antal eller storlek på eventuellt fångade firrar. Nej prestationen ligger i det faktum att han ens kommer ut och stampar däck.
Sedan plockar han extra formpoäng för att han är en ”go gubbe” som gillar att svinga en bägare när resten av teamet kallar.

stacked line | amCharts

2014
Återigen var Slangen med på den årliga teamresan. Med detta sagt börjar nu kraven att öka gällande leverans vid dessa resor. Det räcker inte längre med att vara med på någon pubafton eller att ligga sjösjuk i fören på båten för att få godkända betyg.
På plussidan detta år hittar vi en fin Vitling på närmare 1.5 kg, samt resans största Sej på 7 kg. Han har även bättrat sig på ölfronten och ett flak på en vecka räcker nu inte långt. Minusposterna är dock att han bommade både Glasvar och Kummel. En svag 5:a blir utfallet i barometern.

2013
Slangen norgefiskar för andra året på raken. Denna gång med Thomas och Birk i Romsdalsfjorden. Ett perfekt fiske för Slangen då dyning och vågor oftast lyser med sin frånvaro. Detta i kombination med många öl och apotekets hela ranson av sjösjukepiller gjorde att sjösjukan helt uteblev! Då måste man väl kunna vänta sig en bra leverans på fiskefronten? Nja, mycket fisk i många arter men inget storleksmässigt att skryta med. En mättnad från fisket 2012 tros vara en faktor. En sexa blir utfallet i barometern.

2012
Oj, oj, oj! Slangen for president! Löftet från 2011 höll han. Han följde med till Söröya och som han levererade! Fiskarna var inte många men när man summerar det hela och skriver in Torsk på 27.8 kg samt flundra + 30 kg räcker skalan på barometern knappt till. En given 10:a, och detta trots att en stor del av tiden tillbringades liggande i fören, i fosterställning och med sjösjuka. Starkt Slangen!

2011
Tja, vad skall man säga. Förhoppningen från oss andra i teamet var att Slangen nu skulle bli en regelbunden deltagare på våra teamresor. Detta efter att ha fiskat bra under 2010 och bara haft sjösjuka under halva den resan. Men icke. Återigen blev Slangen kvar på hemmaplan. Har dock tagit ett stort steg med att både deltaga och vara med att initiera teamets samtliga ölträffar. Om löftet som gavs vid den sista träffen om att följa med till Söröya 2012 stämmer, så ges det här pluspoäng. En femma.

2010
Som vanligt en regelbunden gäst på teamets ölträffar, men detta år även med som fiskare vid söröyaresan! Bara en sådan sak ger poäng. Trots den som alltid närvarande sjösjukan lyckades han bända upp ett antal nya personbästan. Torsk på närmare 17 kilo och Rödspätta på dryga 2 kg är fiskar som ger utslag i barometern. Hade han även lyckats få upp storflundran som gick fri ute på Storskalltaren hade en 10:a i barometern varit självklar. Belöningen blir ändå en mycket stark 9:a.

2009
Ett bra år för Slangen. Var med på ett antal pubrundor i Göteborg där han fick lyssna på teamets storfiskberättelser. Kan konstateras att han blivit en ännu bättre lyssnare. Storform att vänta 2010 kanske?

2008
Inget fiske men några pubrundor. Godkänt!

2007
En reaktion på förra årets Fröyaresa kanske. Vi såg varken Slangen på puben eller böljan den blå. Skärpning!

2006
Slangen fiskar! Laddad med hela apotekets sortiment av sjösjukedroger följde han med på en sommarresa till Fröya. Och dag 2 ute på ett kav lugnt hav blev han sjösjuk, sjukt sjösjuk. Detta trots tuggummi, plåster och piller på en och samma gång. Ett svårslaget rekord! Han lyckades dock att lura upp en del firrar av fin storlek under resan och med sin Knaggrocka på knappa 5 kg rusade han upp på formbarometern.

2005
Ingen pubrunda. Inget fiske.

2004
Ingen pubrunda. Inget fiske.

2003
Ingen pubrunda. Inget fiske.

2002
Med slangenmått mätt ett riktigt kanonår. Han kom iväg på teamets gemensamma resa till Saltströmmen. Han klarade sig från sjösjukan! Och av bara farten slog han till med ett personbästa på både Torsk och Havskatt. En åtta!

2001
En höjdpunkt i Slangens havsfiskekarriär. Under teamets saltströmmenresa bände han upp en flundra på 19 kg. På denna tiden en gigant. Ett litet minus i kanten hindrar honom från toppbetyg, hans snarkande!
Att demoralisera sina medfiskande bröder genom att hålla dom vakna på natten med snarkningar som ger utslag på Richterskalan är inte snyggt. Ändå en fin nia.

2000
Någon som vet var han höll hus?