logo_front

Om Team Chimaera

 Chimaera? ja vad är, eller vad betyder det? Slår man upp sin engelska eller latinska ordbok finner man snart att namnet sammankopplas med något mystiskt eller monsteraktigt. Och just så är det!

Chimaera Monstrosa är namnet på en av våra mer ovanliga fiskar. Fisken vi pratar om är Havsmusen. Ful, giftig, oätlig och alldeles……underbar.

Havsmusen är en dröm som simmar där nere i djupet. En ouppnåelig dröm, eller kanske ändå inte? Just Havsmusen gestaltar det som många av oss havsfiskare drömmer om. Kanske inte just fisken i sig utan det som den personifierar. Spänning, ovisshet och överraskning. Att droppa ner sitt bete på ett djup av 200 meter eller mer innebär med automatik att chansen, eller möjligheten om man så vill, ökar mångfaldigt att något ovanligt fattar tycke för ditt bete. Om detta ovanliga sedan skulle vara en Havsmus, fläckig Havskatt eller en Svartbuksrocka kanske spelar mindre roll. Bara vetskapen om att det kan vara någon sällsynt fångad art som sitter fast i andra ändan av linan kan få de flesta av oss havsfisketokiga att närma oss havsfiskeorgasmen. Har man en gång upplevt denna känsla så vill man bara ha mer av den. Det blir ett opium fullt jämförbart, eller kanske än mer berusande än gymnastikövningar under täcket.

Teamet består idag av 5 medlemmar i sina bästa år. Vänner och fiskepolare sedan mitten av åttiotalet. familjefäder som alla är över de 40 och som av denna anledning främst får satsa på kvalitét framför kvantitet. Nåja, nästan i alla fall. Fyra av oss satsar på kvalitet framför kvantitet. Den femte, Målarn spelar i en egen division. Massor med kvantitet och aldrig utan kvalitét! Leder både barnligan, förhållandeligan och reseligan. Fiskar överlägset mest, har flest barn och en helvetes massa förhållanden bakom sig. Frågan blir då självklar. – Hur fan löser man det? Målarn löser allt!

Det hela startade med att vi alla i teamet sammanstrålade genom sportfiskeklubben Aktiv i Göteborg någon gång under 1985-1986. Vi var alla då unga ivriga tävlingsfiskare som reste halva riket runt i jakten på tävlingsframgångar. Pimpel, kustfiske, internationellt mete, havsfiske, ja allt tävlades det i och många gånger med stora framgångar. Men allt eftersom åren gick polaridiserades fisket mer och mer till havet, samtidigt som tävlingsfisket fick en allt mindre roll. Då sedan SFK Aktiv mer och mer började inrikta sig som en ren klubb för mete och pimpel blev valet att gå ur och starta något eget ett naturligt steg. 2001 startade vi då upp Sällskapet För Inbördes Beundran. Något vi kan kalla en intresseförening för människor som gillar fiske i havet samt att svinga en bägare eller två när resten av gänget kallar.

Åren går dock snabbt och under andra hälften av 2000-talet började så den ursprungliga gruppen av 8 personer dra åt lite olika håll, hitta nya bekantskaper och fiska lite mer på egen hand. Något som faktiskt är helt naturligt, utveckling kallas det med ett annat ord. Sällskapet För Inbördes Beundran gick i dvala och startade inte upp på nytt förrän våren 2010. Denna gång under ett nytt namn, Team Chimaera innehållandes, fem av de ursprungliga medlemmarna i Sällskapet. Samma inriktning och mantra som tidigare:

”En intresseförening för människor som gillar fiske i havet samt att svinga en bägare eller två när resten av gänget kallar”,

Fast nu med en ny och uppfräschad profil som markerar en nystart för det kvarvarande gänget. Återigen kan vi här gå tillbaka till det härliga ordet, -utveckling! Nu siktar vi framåt och ser med tillförsikt an kommande fiskeäventyr.