Formkurva Thomas

Ordningsmannen i klassen, grabben utan ett smeknamn och teamets egen kirurg. Ja mycket kan man säga om Thomas. Det man dock inte kan säga är att han brukar skapa några stora rubriker. Thomas är lite som svensk mellanmjölk. Levererar alltid på våra resor dock utan att varken nå den där riktiga toppen, eller för den delen den riktiga botten. Han får alltid mycket fisk, ofta mest av oss alla, men saknar nästan alltid den där riktiga trofén. Med andra ord en stabil, säker och pålitlig teammedlem!

stacked line | amCharts

2014
Året då Thomas blev världsmästare! Nåja, nästan i alla fall. Thomas Knot på 1.054 kg, som fångades i Romsdalsfjorden i slutet av september innebar inte bara ett norsk rekord utan även ett nytt europarekord. Av bara farten skakade han av sig förra årets debackel där han misslyckades med att fånga en Glasvar, genom att lyckas lura upp 6 st glasvarar under ett och samma fiskepass! 
Superlativen för Thomas prestation räcker inte till detta år. Super, världsklass och magnifikt är några av orden för att försöka beskriva bragden. En solklar och granithård tia i barometern!

2013
Nytt ställe med artjakt i Romsdalsfjorden. Borde passa Thomas fint. Mängder av fisk i olika arter kröntes med en fin Kummel på över 5 kg. Dock ett litet minus då han inte lyckades fånga någon Glasvar trots mängder av timmar riktade på just detta fiske. En sexa i barometern.

2012
Augustiresa till Söröya. Verkar som om att flundran 2010 fortfarande spökar. Både Torsk och Flundra runt 15 kg blandat med rödspättor och havskatter i ordinära storlekar. Både han själv och teamet kräver mer leverans. En femma.

2011
Återigen Söröya. Inte riktigt med på banan. Som vanligt mycket fisk fast utan en enda som kan få oss andra i teamet att höja på ögonbrynen. Kanske dags att sätta upp nya mål, går ju inte att slå sig till ro med förra årets flundrafångst. En svag 4:a.

2010
Så hände det då äntligen! Drömmen av en större flundra blev verklighet. Efter en som vanligt fiskrik vecka på Söröya med mycket fisk av många arter, fast som vanligt utan den riktiga pricken över i:et, lyckades Thomas vid sista dagens fiske äntligen lyfta upp en flundra av ordentlig kaliber. 26 kg vägde fisken och en nöjd Thomas hade nått ett av sina äldsta mål. En fin åtta i barometern blir belöningen.

2009
Ett ordinärt fiskeår för Thomas. Mycket fisk, många arter men utan den riktiga fullträffen. Största fisk under teamresan till Söröya blev en Torsk på 18 kg. Medverkan vid teamets samtliga ölträffar är dock en merit som skruvar upp formbarometern ett snäpp. En sexa.

2008
Några turer till Öresund samt en veckas fiske på Söröya genererade inte några större fiskar att skriva hem om, utan med ett undantag. Från 300 meters djup vid uertoppen på Söröya lyckades Thomas att lyfta upp en magnifik uerdubblé på dryga 11 kg! Den största uern fick vågen att visa hela 7.1 kg. Förmodligen den nya utrustningens förtjänst. Dålig bredd med grym topp. En sjua.

2007
Kan bättre än så här! Trots en vecka på Söröya och några plattfiskturer i Öresund blev det inga fångster att tala om. Förmodligen var problemet mentalt med en misstro på framförallt utrustning. Sagt och gjort, storsatsning på ny utrustning inför 2008. Kommer det att ge resultat? Behövs för att undvika ett ras på barometern. En trea.

2006
Fröyafiske med Slangen och Birk på programmet. Skitväder och skitfiske gjorde toppbetyg i barometern omöjligt. Thomas låg dock i och lyckades med en diger artskörd (c:a 15 arter) och att fånga en Knaggrocka på över 6 kg. En femma.

2005
Formtoppning vid teamets gemensamma söröyaresa. Ute på Storskaltaren lyckades Thomas äntligen bräcka 20-kilosgränsen. Inte bara en gång utan två. Först en Torsk på 21 kg för att timmen efter följa upp med en på 23.1 kg, starkt! Annars som vanligt, massor av fisk i många arter. Nästan toppbetyg, en nia!

2004
Tillökning i familjen är ett av fåtal godkända undanflykter för att inte följa med och norgefiska. Thomas är ursäktad vilket även ger utslag på barometern.

2003
Thomas och Saltströmmen brukar vara en lyckad kombination. Så även detta år. Medan andra teammedlemmar roade sig med att sänka båtar från bryggan fokuserade Thomas på fisket. Detta fokus resulterade i en praktkolja på hela 4.85 kg! Om vi också lägger till ett antal +10 kg torskar samt ett teamrekord på mindre Kungsfisk är det bara att lyfta på fiskesmäcken. En mycket stark åtta!

2002
Hela teamet på plats i Saltströmmen. Efter fjolårets succéresa med storfiskar i många arter var förväntningarna höga men leveransen var dålig. Inget att skriva vidare om. En reaktion på föregående år, eller en viss mättnadskänsla kanske? Inte godkänt!

2001
Att så här i början av 2000-talet lyckas fånga fisk över de 10 kilona var stort, jättestort. Thomas fick detta år både Havskatt och Gråsej över denna vikt vid teamresan till Saltströmmen . Några turer till Gule Rev med gott resultat spetsar till betyget ytterligare. En nia på gränsen till en fullpoängare!

2000
Inget norgefiske men väl ett par turer ut på Gule Rev. Massor av fisk men Inga storfiskar att rapportera. Sett till hur utgånsläget avseende storfisk var i början på 2000-talet ges thomas ändå godkänt i barometern.